неделя, 14 май 2023 г.

Разлика между хазарт и истински инвестиции

Хазартът е направен за хора дето искат бързи печалби. Всички хазартни машинки така са проектирани, че 90% са губещите, иначе няма как фирмата да спечели. Лъжат се само тези дето си залагат парите на хазарт.


Какво е истинска инвестиция?


Истинска инвестиция е да инвестираш пари в нещо реално и в повечето случаи дългосрочно, като вземеш печалба или наем/ дивидент не веднага, а след определено време.


Хазартът е за нетърпеливите, а истинските инвестиции са за търпеливите. Бързите неща не са сигурни, но бавните и реални неща винаги са сигурни.


Разликата между хазарт и истински инвестиции е това, че парите в истинските инвестиции си остават, докато парите в хазарт се губят на 90%.


Ако искате да си изгубите парите, то хазартът е за вас, но ако искате да се запазят парите и да се увеличат, то инвестициите в активи със стойност са за вас. Рисковете при хазарта са 90% загуба и 10% е вероятността да спечелите, докато при реалните активи със стойност е точно обратното.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Контролиран електромагнитен двигател на инженер Валери Матов

Електромагнитният двигател на инженер  Валери Матов е всъщност обикновен двигател за вътрешно горене, който е преправен и вместо с бензин ил...