вторник, 16 май 2023 г.

Моята печеливша стратегия с акции

За да спечелите от акции, то трябва да имате някаква стратегия. Трябва да знаете, че има 3 начина за печелене от акции или борсово търгувани фондове (ETF) и един начин да не печелите:


1. Можете да печелите от покупко-продажба на акции;

2. Можете да печелите от дивиденти;

3. Можете да печелите и от 2-те.

4. Може изобщо да не печелите от нищо, ако заложите на ливъридж и нереални акции, т.е. хазарт или не сте проучили активите.


Моята печеливша стратегия, с която печеля, е следната:

1. Разчитам на приходи от краткосрочна инвестиция и покупко-продажба на реални акции, без ливъридж, като това е първичната ми инвестиция, от която идва паричен поток за реинвестиране в други дялове и компании.

2. Реинвестирам печалбата от покупко-продажба на акции в закупуване на нови дялове с цел дългосрочна инвестиция и получаване на дивиденти.


Така без да вкарвам други пари в сметката, увеличавам дяловете си в компании и в същото време ще имам дивиденти, които мога да харча или да реинвестирам.


За първоизточник разчитам на акции, които не са балони и няма да се спукат при финансова рецесия, т.е. компании, които добиват нещо от земята (петролни компании, златодобивни компании и др.). При кризи тези суровини поскъпват и с това поскъпват и акциите на компаниите, които ги добиват.


Тези дето купуват нереални акции и използват ливъридж с цел да спечелят повече, те губят. То си е чист хазарт и няма нищо общо с капитал на компания. Както могат да спечелят 10 пъти повече, така могат и да загубят 10 пъти всичко и да останат с празна кошница. Така изгарят първоначалните пари, които сте вкарали. Просто ви вземат всичко, ако цените на акциите паднат и сте в тази хазартна игра, която никога не ползвам и не препоръчвам да се ползва. Богатите хора купуват само реални акции и не играят на хазарт.


Извод: Започнете да инвестирате в реални акции и следвайте тази стратегия, ако искате да печелите.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Контролиран електромагнитен двигател на инженер Валери Матов

Електромагнитният двигател на инженер  Валери Матов е всъщност обикновен двигател за вътрешно горене, който е преправен и вместо с бензин ил...