събота, 20 май 2023 г.

Как да преборим инфлацията с инвестиции?

Хората са толкова страхливи, че си мислят, че инфлацията е толкова голяма, че нито един актив не може да е пребори. Няма такова нещо. Винаги има техники, които могат да увеличат спестяванията ви, дори и в кризи.


Техника 1

Разнообразие от инвестиции – гледайте в портфолиото ви от инвестиции да има злато и сребро, както и акции от добивната промишленост и ако има възможност обработваема земя или други недвижими имоти. От всичко по малко е добре да имате, но като нямате толкова средства, започнете от акции.


Техника 2

Вижте моята печеливша стратегия с акции. Повечето хора се страхуват да инвестират в акции, за да не загубят. В дългосрочен план те винаги ще са на печалба. За да спечелят на фондовата борса, те трябва да имат търпение, да проучат това, в което мислят да инвестират и да гледат по възможност да не купят акции на върха, които ще се спукат като балон, а да са на добра цена.


Компанията, в която съм избрал да инвестирам краткосрочно и дългосрочно е петролна, изплащаща 50% дивидент от цената на акция. От тази компания аз мога да  печеля както от покупко-продажба на акции, така и от дивиденти. Дори и да не мога да продам акциите на печалба, то ако ги задържа 1 година или повече, ще взема добър дивидент и дългосрочно ще съм на печалба, защото при инфлация петролът поскъпва, с това и акциите. При финансови рецесии изчерпаемите ресурси поскъпват, с това и акциите, докато акциите на другите компании ще се сринат.


Направих експеримент коя е най-печелившата инвестиция – апартамент или акции на бразилска петролна компания. За 1 месец при инвестирани 100 000 долара нереални пари, печалбата ми от покупко-продажба на акции беше 15 000 долара, т.е. 15%. За да заработи тази стратегия, трябва да хванете момента на дъно и момент на таван. Ако не бяха поскъпнали акциите и ги бях задържал за 1 година, то щях отново да съм на печалба, защото компанията изплаща 50% дивидент, т.е. ще взема около 50 000 долара или 50% възвръщаемост за 1 година.


Техника 3

Прилагане на знания и умения за генериране на допълнителен доход. Силни сте в дадена област, можете да си докарвате допълнителен доход от реклама като създавате съдържание в блог, YouTube или работите с клиенти през сайт посредник, който ви намира.


Извод: Винаги може да се печели от инвестиции. Печели само този дето инвестира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Контролиран електромагнитен двигател на инженер Валери Матов

Електромагнитният двигател на инженер  Валери Матов е всъщност обикновен двигател за вътрешно горене, който е преправен и вместо с бензин ил...