Как да инвестираме в eToro?

По-долу ще обясня с текст и изображения как да инвестирате в eToro.  Какво е eToro? Това е международен брокер за онлайн инвестиции в безналични акции, метали, стоки, валути и индекси. Всеки може да инвестира като си направи регистрация в сайта etoro.com или да пробва демо сметка от 100 000 долара и ако му хареса да пробва и с реални пари. Първо е желателно да пробвате с демо сметка и нереални пари, докато се научите, за да не загубите. Този брокер се слави с това, че няма комисионни само за акциите, ако ги държите без да ги продавате. Единствено се начисляват някакви стотинки (центове) при покупко-продажба на акциите, но ако ги държите само, не плащате нищо, нито има месечнин такси, като единствено такава ще дължите, ако не сте активни повече от 1 година. За останалите неща, ако инвестирате, ще имате ежедневни такси, но за акциите без ливъриджи няма други такси. Могат да ви начисляват комисионна върху акциите само, ако ползвате ливъриджи, т.е. търгувате с пари, с които не разполагате. По-долу ще обясня какво е ливъриджи и как се ползва. Не го препоръчвам и не го използвам, тъй като е рисков инструмент и скъп.

 Стъпки по стъпки как се инвестира след регистрация в платформата и верификация:


1. Най-горе в търсачката напишете името на компанията, която търсите или името на стока, метал или валута. 

 Какво е ливъриджи? Това е да търгувате с пари, с които не разполагате. Един вид ползвате заем като инвестирате 100 долара, а търгувате с 1000 долара, тогава ливъриджито ще умножи по 10 капитала ви или при спад на акциите ще го намали 10 пъти. Този инструмент е сложен и не е препоръчителен, защото акциите не са реални и може както много да се спечели, така и да се загуби всичко инвестирано по сметката. Аз не го използвам този инструмент, не го препоръчвам и на другите. Инвестирайте само в реални акции, т.е. такива с ливъриджи 1 към 1 (X1), т.е. вложили сте примерно 1000 долара и купувате акции за 1000 долара. Това последното се казва ливъриджи X1 и няма такси за него. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всеки заем води до създаване на нови пари

 Сигурно ще се шокирате, но всеки един заем води до 90% напечатване на пари, които могат да бъдат създадени от нищо. Заемите от международни...