В какво да инвестираме?

 10-те най-добри инвестиции:


1. Инвестиции в образование.

Най-добрата инвестиция е човек да се образова независимо дали от курсове или в университета. Тази инвестиция ще помогне на човек да печели от останалите инвестиции и да успява в живота.


2. Инвестиция в личен блог или сайт.

Силни сте в дадена тема. Един от вариантите да печелите посетители и пари от реклама е да пишете лични статии и публикации във ваш блог или сайт. След време това ще ви донесе доходи.


3. Инвестиции в благородни метали.

Благородните метали не губят никога стойност. Добра идея е да се инвестира както в кюлчета, така и в монети. Колекционерите инвестират дори само в монети. Желателно е да се следят цикличните промени в цената на благородните метали и да се закупуват, когато цената им е паднала, за да може като поскъпнат да се избие печалба.


4. Инвестиции в обработваема земя.

Земята храни всички ни с продукцията и никога не губи стойност. Цената на земята досега не е падана никога. Върви само нагоре и след нея расте и рентата.


5. Инвестиция в апартамент, офис, гараж или друг имот

Недвижимите имоти поскъпват постоянно. Трябва да изберете обаче такъв имот, който има възможност да се отдаде под наем.


6. Инвестиции в акции

Не се изисква в началото големи вложения. С брокера etoro.com можете да започнете от 100 долара, че дори и по-малко, като не плащате никакви месечни, дневни, ако щете и годишни комисионни за акциите. Единствено се плаща малка разлика в центове (спред) при покупко-продажба от борсовата цена. Също така се плаща 5 долара такса при теглене. Има и такса за превалутиране, която може да бъде избегната, ако се използва опцията Money. Също така има и такса за неактивност от 10 долара на месец, ако нямате сделка повече от 1 година. Като цяло, ако не ползвате ливъриджи, акциите, ако ги държите дългосрочно, няма да ви начисляват такси за тях. Единствено плащате разликата в покупко-продажба от борсовата цена, която е в центове и се нарича спред. При други брокери могат да ви начисляват и месечни или дневни такси.


Не така стоят нещата обаче при същия брокер, ако купувате стоки и безналични метали. Там вече ви се начислява ежедневна такса. Поне за акциите няма такава такса.


7. Инвестиции в изобретения

Няма по-доходоносна инвестиция от тази да създадете нещо уникално, да го патентовате и да го продадете скъпо. Чист пример е изобретение о областта на свободната енергия. Тук могат да се печелят милиони от такова нещо.


8. Инвестиция в текущи нужди, ремонти, жилища и др.

Имате нужда от нещо, купете го или направете ремонт, докато цените не са скочили още повече.


9. Инвестиция в собствен бизнес.

Имате идея за собствен бизнес. Можете да я реализирате, но трябва да знаете, че не може да разчитате само на приходи от един бизнес. Всичко може да стане, да няма клиенти и т.н. Човек винаги трябва да е подсигурен.


10. Инвестиция във валути.

Може да се печели също и от разлика във валутите. Внимавайте само да не се вържете на криптовалути, защото те са балон, който се пука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всеки заем води до създаване на нови пари

 Сигурно ще се шокирате, но всеки един заем води до 90% напечатване на пари, които могат да бъдат създадени от нищо. Заемите от международни...