неделя, 21 май 2023 г.

Какви са рисковете да загубим от акции и фондове?

Щом се инвестира винаги има рискове, но едно от основните правила е „евтино купи“, а вече дали ще продаваш си е твоя работа. Ако купиш много скъпо и на историческия връх, то не очаквай да спечелиш, но ако купиш евтино, то дългосрочно винаги ще си на печалба, дори и да се понижи временно цената.


Като виждате, че пада цената на определена акция, не бързайте да я купувате веднага, защото може да падне и още. Докато не тръгне да се възстановява нагоре, не бързайте да я купувате, ако сте краткосрочни инвеститори. Ако сте дългосрочни инвеститори, то това не трябва да ви бърка.


Големите технологични компании като Tesla, MC Donald's и Google растат рязко нагоре, като само втората изплаща дивиденти, а останалите не изплащат. Трябва да се запитаме дали при една финансова рецесия тези компании няма да се сринат както вървят стремглаво нагоре и се надуват като балони. Тези балони няма ли да се спукат. Вторите стигнаха почти 300 долара за 1 акция и още ще растат нагоре. Ако си налеете всичките пари в подобни компании, няма ли да загубите един ден от тези балони? Може да си купите по един дял от тях, защото са скъпи или по повече, но не трябва да се прекалява, защото при криза те ще са първите дето ще се сринат като небостъргач на доста по-ниска цена.


Преди да се втурнете да купувате каквито и да било акции, проучете компанията и акциите от финансовия портал Yhoo Finance. Важни са графиките на цените сега и в бъдеще и финансовите отчети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Контролиран електромагнитен двигател на инженер Валери Матов

Електромагнитният двигател на инженер  Валери Матов е всъщност обикновен двигател за вътрешно горене, който е преправен и вместо с бензин ил...